top of page

HOE HET BEGON

Na vele jaren werkzaam te zijn geweest in de financiële sector volgde ik in 2019 met veel plezier een cursus financiële planning. De onderwerpen die aan bod kwamen bij deze cursus waren voor mij het feest van de herkenning. Van bijna alle items die werden behandeld had ik al kennis door een eerder gevolgde cursus of door praktijkervaring. Na afloop van deze cursus realiseerde ik me eens te meer dat ik op financieel gebied een allrounder ben. Tijdens een beoordelingsgesprek met mijn manager vergeleek ik mezelf met een tienkamper. Het idee voor het schrijven van een roman is in die periode ontstaan. In 2020 en 2021 volgde ik enkele schrijfcursussen van het genre fictie.


In die periode legde ik ook contact met de Atletiekunie. Diverse gesprekken met een communicatieadviseur van de Atletiekunie volgden. Veel informatie verkreeg ik ook door enkele gesprekken met Sven Jansons, een jonge talentvolle tienkamper die op Papendal traint.  


Een van verhaallijnen van dit boek beschrijft de wandeltocht naar Santiago de Compostella. Ik fietste naar Santiago de Compostella om de route en de sfeer te ervaren. Onderweg bezocht ik in Parijs het Stade de France, het atletiekstation van de Olympische Spelen in 2024.


In 2021 voltooide ik een eerste versie van de EURO TIENKAMP. Deze versie werd becommentarieerd door enkele familieleden en vrienden en er is een professionele redacteur mee aan de slag gegaan. Het boek is in 2023 aangepast op basis van de nieuwe fiscale cijfers en de ontvangen bevindingen. Ook alle financiële spreadsheets zijn aangepast op basis van de wetgeving van 2023. Mijn zoon vervaardigde deze fraaie website om mijn boek te promoten.


Een belangrijke motivatie bij het schrijven van dit boek is mijn verbazing over het grote financiële analfabetisme. Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft heel weinig financiële kennis. Ouders schieten vaak tekort in de financiële opvoeding van hun kinderen. Binnen veel gezinnen wordt nauwelijks gesproken over financiële zaken. Dit boek kan zowel ouders als jongeren daarbij helpen. Bij het lezen van deze roman maak je kennis met tien financiële onderwerpen. Hiermee kunnen kennishiaten spelenderwijs worden opgelost. Na het lezen van het boek heb je nog een naslagwerk voor als je te maken krijgt met financiële keuzes bij belangrijke gebeurtenissen in je leven. De financiële spreadsheets bieden je de mogelijkheid om eenvoudig zelf berekeningen te maken.


Het plezier waarmee je dit boek zult lezen wordt sterk beïnvloed door jouw interesse in financiële onderwerpen en/of in atletiek. Als je met beide onderwerpen helemaal niets hebt en ook niet gemotiveerd bent om hier mee over te weten te komen dan zou ik dit boek niet kopen. Lees vóór de aanschaf van dit boek de proloog, hoofdstuk 1 en de hoofdstukindeling zodat je vooraf een beeld krijgt van de inhoud van dit boek. 


Ik mag alvast verklappen dat in de epiloog van dit boek een verklaring gegeven zal worden voor de merkwaardige gebeurtenis in de proloog. Diverse andere opmerkelijke puzzelstukjes uit het boek zullen hier ook op hun plaats vallen.

Hoe het begon: Tekst
bottom of page